• TrendyPet Állateledel, Kutya, Macska eledel és felszerelés
  • Tel: +36 30 500 24 94

Mint minden évben, a tavasz kezdetekor beindul a kullancsszezon, így sokkal fokozottabb figyelmet kell fordítani a súlyos betegségeket hordozó élősködők elkerülésére. Néha azonban elkerülhetetlen, hogy kullancs másszon a kutyára. Mi a teendő ilyenkor, hogyan lehet eltávolítani a kullancsit, ha már belefúródott a bőrbe?

A kullancsok komoly és sokszor veszélyes problémát jelentenek, különösen a zöldövezetben élők számára. Az a kutyus, amelyik sok időt tölt kint a szabadban, folyamatosan ki van téve a kullancstámadás veszélyének. A kullancscsípés jó esetben szinte teljesen ártalmatlan, de a fertőzött kullancs nagyon veszélyes, mert komoly betegségek, például Lyme-kór hordozója lehet.

Kutyabarát strandra egyre nagyobb igény van hazánkban is. Számtalan külföldi példa mutatja, hogy igenis lehet rendezett körülmények között, kulturáltan strandolni kutyánkkal. Az idei évben óriási előrelépés történt kutyastrand ügyben, Fonyód kijelölt egy, Balatonboglár pedig három területet is, ahol legálisan fürödhetnek a kutyák. Siófokon is ez volt a terv.